بلاگ

  • فنگ شويي چيست؟ (11)

    خانه‌ي هشتم: كوه، خرد و فرزانگي

    اين خانه درباره‌ي تفكر و باريك‌بيني و دانش دروني است. هرچند با نام خرد مشهور است ما نيازمنديم براي دريافت الهامات دروني‌مان به غار تنهايي خود فرو رويم. خصوصيات كوه سنگيني، جامد بودن، سكون، لختي و بي‌حركتي است بنابراين استفاده از اشيايي با اين خصوصيات به روان شدن اين ناحيه كمك مي‌كند اشيايي مانند ظروف گداني شكل، مبلمان سنگين،‌صندوقچه‌هاي وزين و … . اتاق خواب نمايانگر كوه است مانند غاري كه براي خوابيدن به آن پناه مي‌بريم.download

    در نقشه‌ي باگوآ ناحيه‌ي كوه مقابل ناحيه‌ي زمين است اين به اين معني است كه به اندازه‌اي كه با بيرون در ارتباط هستيم به همان اندازه بايد با درون خود در ارتباط باشيم. بنابراين كساني كه مي‌خواهند روابط خود را با ديگران تقويت كنند انرژي اين ناحيه را بالا ببرند. كوه انرژي خاك را نشان مي‌دهد به همين دليل به اشيايي كه داراي اين انرژي هستند تقويت مي‌شود. همچنين با افزودن انرژي آتش،‌ رنگ قرمز،‌ اشياء مثلث شكل، نور و يا هرچيزي كه الهام بخش است انرژي اين ناحيه را بالا مي‌برد.

    برآمدگي در اين ناحيه موجب اختلاف زوجين مي‌شود و آنها احساس مي‌كنند از لحاظ فكري خيلي با يكديگر فاصله دارند. براي رفع آن استفاده از اشيايي به رنگ سفيد، فلزي و منحني شكل كمك مي‌كند. اگر اين ناحيه حذف شده باشد براي ساكنين داشتن احساس آارامش و امنيت سخت مي‌شود و به همين دليل شروع كارهاي نو و خلاقانه خيلي دشوار خواهد بود.

    براي بررسي انرژي اين مكان پرسش‌هاي زير را از خود بپرسيد:

    • آيا راجع به خود احساس خوبي داريد؟
    • آيا حس صلح دروني داريد؟
    • آيا حس اضطراب داريد و يا احساس مي‌كنيد تنهاييد؟
    • آيا مي‌توانيد از شلوغي روز خود را جدا كنيد؟
    • آيا از زمان خود براي بينش دروني استفاده مي‌كنيد؟

    هنگامي كه ناحيه‌ي كوه را تقويت مي‌كنيد خود را غني كرده و به زندگي خود عمق بيشتري مي‌دهيد. با انرژي آتش،‌ رنگ قرمز،‌نور و هنرهاي معنوي انرژي اين ناحيه را افزايش دهيد.

  • فنگ شويي چيست؟‌ (21)

    فنگ شويي در اتاق كار در منزل:

     كار در منزل حس آزادي مي‌‌دهد چرا كه فرد مي‌تواند محل كار خود را ترك كند و فضايي دور از استرس در منزل براي خود خلق كند. طبيعت زندگي كاري و تجاري تغييرات زيادي كرده است. به علاوه ارتباطات گسترده‌ي كامپيوتري و بين المللي نشانگر اين مطلب است كه مردم از هركجاي اين دنيا، دسترسي به كار دارند. در اوايل قرن 21،‌ خبرها حاكي از آن است كه بيش از نيمي از جمعيت مردم شمال آمريكا در خانه‌هاي‌شان كار مي‌كنند و اين وضعيت آرام آرام در حال گسترش به ديگر نواحي كره‌ي زمين است. اين حركت،‌ مردم را براي كار خودشان آماده مي‌كند كساني كه با يك كامپيوتر با اداره‌ي خود در ارتباط هستند يا خبرنگاراني كه با اين شيوه‌ي كاري، فرصت‌هاي جديدي را براي خود فراهم مي‌كنند و نياز به حضور دائم آنها در اداره‌ي مربوطه نيست.download

    اين تغيير و تحول اثرات مخربي هم بر زندگي امروزي داشته است، خانه‌هاي‌مان در معرض استرس‌ها و فشارهاي كاري و تجاري‌مان قرار گرفته است كه مي‌توانيم با به كار گرفتن قواعد فنگ‌شويي و آگاهي از تاثيرات آن، فضاي كاري امني را براي حود خلق كنيم. كليد تعادل در اين كار اين است كه از فضاهاي خود درست استفاده كنيم و مرزها را معلوم كنيم. بنابراين راهي وجود دارد تا در را ببنديم و و كار را تعطيل كنيم.

    مكاني كه در خانه به عنوان اتاق كار يا مطالعه در نظر مي‌گيريد نمونه‌ي كوچكي از كل كار شماست. بنابراين بهتر است نزديك به در ورودي باشد به خصوص اگر مراجعه كننده داريد چون احتمالا نمي‌خواهيد همه‌ي مراجعه كننده‌هاي شما وارد فضاي خانوادگي‌تان شوند. دليل ديگر اين است كه نزديك بودن به در ورودي،‌ اين حسن را دارد كه با دنياي بيرون ارتباط قوي‌تري برقرار خواهيد كرد. يك اتاق آرام انتخاب كنيد و حداقل كاري كه مي‌توانيد انجام دهيد درب آن را بسته نگه داريد. بنابراين مي‌توانيد خود را از ورود و خروج افراد به خانه‌تان در امان بداريد. تردد زياد حواس شما را از كارتان پرت مي‌كند.

    شكل اتاق و محتويات آن نقطه‌ي تمركز انرژي شما را تعيين مي‌كند. طبيعي است كه اولين قاعده در چيدمان اين اتاق اين است كه همه چيز دسته بندي شده و مرتب باشد. موقعيت قرار گرفتن ميز كارتان خيلي مهم است چرا كه مي‌خواهيم انرژي راحت در اين اتاق حركت كند. جاي ميز خود را طوري قرار دهيد كه پشتش يك فضاي ثابت مثل ديوار باشد نه پنجره و فضاي باز. جايي بنشينيد كه به در ورودي اشراف داشته باشيد اما مرقب باشيد كه دقيقا روربروي آن ننشينيد. ديوار پشتي خود را ساده نگه داريد به طوري كه مراجعه كننده هنگام گفتگو با شما به كارهاي هنري يا پيام‌هايي كه روي ديوار مي‌بيند حواسش پرت نشود و كامل به شما گوش دهد.

    اگر مجبوريد از اتاق خود به عنوان اتاق مطالعه يا كار استفاده كنيد بهتر است مرز مشخصي بين كار و استراحت خود معلوم كنيد. فضاي اتاق خواب را طوري چيدمان كنيد كه هنگام استراحت كاملا در فضاي اتاق خواب خود را حس كنيد و موقع كار احساس طراوت و تازگي داشته باشيد. بودن كارهاي ناتمام زياد، كتاب‌هاي خوانده نشده و نيمه خوانده شده در اتاق خواب، تاثير خوبي بر خواب ساكنين نخواهد داشت.

    كلام آخر اين كه در اتاق كار به دو نوع انرژي احتياج داريم يكي فعال و روشن كه فضاي كاري را تقويت مي‌كند و يكي دريافت كننده،‌ منفعل و نرم براي مطالعه‌ي بهتر و تمركز داشتن.

    مدرس و ابداع‌گر كارگاه‌هاي آموزشي هنر پالايش مكان و ذهن: مهتاب مراديان

     
  • فنگ‌شويي چيست؟ (20)

    فنگ شويي اتاق خواب كودكان:

    كودكان به طور طبيعي و ذاتي به دنبال اين هستند كه چه چيزي براي آنها خوب است. اتاق خواب آنها بايد ساده و دنج باشد با نمادهايي از تصاوير و امكاناتي كه خود را در آنجا راحت احساس كنند و جاي كافي براي بازي كردن داشته باشند. images (2)

    كودكان به سرعت بزرگ مي شوند و تغيير مي‌كنند و هرماه با ماه قبل متفاوتند. از اين روي بايد حداقل دو سال يك بار رنگ و چيدمان اتاق آنها را عوض كنيد. دقت كنيد آيا فرزندان شما در جايي كه مي‌خوابند راحت هستند؟ اگر درست نمي‌خوابند ببينيد زير تخت يا بالاي سر آنها چيزي ذخيره كرده‌ايد؟ به آنها اجازه دهيد آن گونه كه مي‌خواهند اتاق خود را چيدمان كنند تا اين كه رنگ و چيدمان اتاق‌شان را پيشنهاد دهيد. آنها احتياج دارند نسبت به فضاي خود كنترل و مديريت كافي داشته باشند و احساس استقلال داشته باشند.

    همه‌ي اين مسائل كمك مي‌كند تا براي تصميم گيري هاي آينده‌ي زندگي خود آماده شوند. نكته‌ي مهم در اتاق كودك اين است كه جايي براي تمركز و گذاشتن مدارك خود داشته باشند و ترجيحا پنجره‌ايي رو به بيرون در اتاق‌شان وجود داشته باشد. بودن ساعت به آنها كمك مي‌كند تا در مديريت زمان قوي شوند.

    براي اتاق آنها فضايي مستطيل شكل را انتخاب كنيد تا يك فضاي نامنظم هندسي. در طراحي و چيدمان اتاق آنها ديواري را به نصف تقسيم نكنيد چون در افق ديدشان محدوديت ايجاد مي‌كند. از گذاشتن تصويرهاي خشن و ترسناك خودداري كنيد چون احساس امنيت و آرامش آنها را به مخاطره مي‌اندازد.

    از لحاظ رنگ، رنگ‌هاي پايه و روشن شادي آفرين هستند و بهترين انتخاب براي اتاق كودكان است. در نظر داشته باشيد براي كودكان بيش فعال رنگ قرمز را اصلا به كار نبريد. همچنين كاغذ ديواري هاي شلوغ و پرنقش و نگار مناسب نيست،‌به همان نسبت كه بي روح هم نباشد.

    به طور كلي رنگ‌هاي نرم و ضغيف بهترين انتخاب‌ها هستند به نحوي كه رنگ ديوارها يك رنگ خنثي انتخاب شود و روتختي و اسباب بازي‌ها و پوسترها فضا را رنگين و شاد كنند. رنگ سبز رنگ مناسبي است و همين طور در خصوص رنگ آبي اگر در ناحيه‌ي شمال خانه واقع شده باشد آرامش‌بخش است. طبيعي است كه رنگ‌هاي مختلف،‌تاثيرات متفاوتي بر روي افراد دارد كه شاهد اين تاثيرات بر روي فرزندان خود باشيد.

    مدرس و ابداع‌گر كارگاه‌هاي آموزشي هنر پالايش مكان و ذهن: مهتاب مراديان

  • جلسه‌ي دوازدهم كارگاه بازيابي خلاقيت

     مقاومتمان نوعي تخريب خويشتن است:

    حال كه سرمستي با هنرمند درون بودن را تجربه كرده‌ايم گاهي تمايل داريم اين روزها را روياگونه بپنداريم و با خود بگوييم زندگي جدي‌تر از اين حرف هاست، از ادامه‌ي راه منصرف شويم و دوباره به زندگي كسالت‌بار و تكراري تن دهيم. بهتر است بدانيم كه همه‌ي اين افكار و دست كشيدن‌ها مقاومت دروني خودمان است كه باز سرباز كرده و خودنمايي مي‌كند. دوباره بايد همت كنيم و بخواهيم كه نو زندگي كنيم. اين افت و خيزهاي ميان راه، براي همه پيش مي‌آيد فقط قرار است براي شادتر زندگي كردن متعهد باشيم تا جا نمانيم.images

    در اين مدتي كه تدريس كتاب را شروع كردم بارها شاهد مقاومت‌هاي زيادي بودم كه سر راه شركت‌كنندگان قرار مي‌گرفت و بايد اعتراف كنم براي خودم هم پيش مي‌امد كه براي چند ساعت يا چند روز دچار ركود مي‌شدم و مي‌دانستم دوباره مقاومت‌هاي نهاني درونم سرباز كردند و جريان را به طور ناخودآگاه هدايت مي‌كنند و مانع خلاقانه زندگي كردنم مي‌شوند. تنها كاري كه مي‌كنم دوباره مي‌نويسم و مي‌گذارم اين زخم‌هاي چركين گذشته بيرون بيايند به آنها اجازه‌ي بروز مي‌دهم تا زودتر رها شوم.

    هر انساني روياي دروني دارد كه مي‌تواند شكوفايش كند:

    افسرده‌ترين انسان‌ها هم روياي دارند كه پرداختن به ان شفايشان مي‌دهد. اصلا مگر مي‌شود بدون دنبال كردن رويا به زندگي ادامه داد؟

    در سخت‌ترين شرايط آنچه ته قلب‌مان را مي‌لرزاند اگر پيدايش كنيم هيچ گاه از دست نمي‌رود همواره مانند گنجي است كه درون‌مان جاي گرفته و هر زمان لازمش داشته باشيم در دسترس‌مان است. كافي است به راه‌مان و خودمان كمي اطمينان كنيم. به جاي بدبيني و موشكافي كارهاي ديگران، ذهن‌مان را باز كنيم،‌ اعتماد كنيم و از خداوند بخواهيم كه راه را براي مان روشن كند تا دريابيم كه چه بايد بكنيم. كافي است ذهن‌مان را بگشاييم…

  • جلسه‌ي يازدهم كارگاه بازيابي خلاقيت

    پيدا كردن برنامه‌ي شخصي:

    هر فردي با يك برنامه‌ي روتين روزانه‌ي منحصر به فردي حالش خوب مي‌شود. يك نفر با ورزش شروع مي‌كند يك نفر با دوش اول وقت و خلاصه هر كس بهتر است برنامه‌ي مناسب خودش را پيدا كند و به اين برنامه پايبند باشد. در اين ميان امتحان روش‌هاي مختلف نياز است تا پي ببريم چه كارهايي مناسب برنامه‌ي شخصي‌download (1)مان مي‌باشد.

    پس از پيدا كردن اين برنامه و اجراي آن براي سال‌هاي متمادي،‌ در سخت‌ترين شرايط هم قادريم چاه درون خود را پر كنيم و كليشه‌ها رها مي‌شويم. اين كه اگر يك روز صبح سرمان درد گرفت تمام روز را از دست ندهيم از خود مراقبت كنيم و به زندگي ادامه دهيم چرا كه زمان براي ما نمي‌ايستد. من افراد بسياري را ديده‌ام كه با اجراي برنامه‌ي شخصي منظم در سخت‌ترين شرايط به اوضاع خود مسلط بودند و انرژي رواني كمي را صرف بحران پيش آمده كرده‌اند.

    رهاسازي ارزش وجودي خود از ارزش‌هاي بيروني:

    گفتن اين حرف خيلي آسان است ولي اجراي آن سخت‌تر از آنچه فكرش را بكنيد. همه‌ي ما متاثر از قضاوت‌ها و افكار بيروني هستيم و دلمان نمي‌خواهد كه ديگران ما را قضاوت كنند اما گاهي اتفاق مي‌افتد كه يك نگاه و يا يك پرسش بي‌هنگام،‌ ساعت ها ما را تحت تاثير خود قرار مي‌دهد و ارزيابي ما از خودمان با ملاك‌هاي بيروني آغاز مي‌شود. نوشتن صبحگاهي و پر كردن چاه درون كمك مي‌كند تا اعتماد به نفس و عزت نفس‌مان بالا رود و بيشتر به ارزش‌هاي وجودي خودمان احترام بگذاريم.

    از نو شروع كنيم:

    چه اشكالي دارد از نو شروع كنيم و آن سبك دلخواه خودمان را در زندگي پياده كنيم. براي اين كار فقط صداقت با خودمان لازم است كه روراست باشيم و با همه‌ي ترس‌ها و كاستي‌هاي دروني خود روبرو شويم. از ترس‌هاي خود نهراسيم بدانيم كه وجود دارند و باز بدانيم كه كم كم مي‌توانيم از دست‌شان رها شويم. ديدن و پذيرش آنها تنها راه چاره است كه كمك مي‌كند تا علي‌رغم بودنشان در زندگي‌مان،‌ به راه خود ادامه دهيم و مانند منتظران كنار اتوبان از كنارشان رد شويم ولي متوقف نمي‌شويم.

    ورزش مناسب:

    ورزشي را كه دوست داريم انتخاب كنيم به فوايد ورزش‌ها توجه نكنيم آنچه دلمان مي‌خواهد را انجام دهيم. دقت كنيم بعد از انچام تمرين‌ها سرحال و بشاش باشيم،‌خستگي مفرط به بدن مان آسيب مي‌زند. اميتاز ديگري كه در ورزش كردن وجود دارد اين است كه ما را از خطر درون‌نگري صرف نجات مي‌دهد و با واقعيت‌هاي بيروني بهتر مواجه مي‌شويم. همچنين از تمركز وسواس آميز بر خود رها مي‌شويم.

  • فنگ شويي چيست؟ (19)

    فنگ شويي در سرويس بهداشتي:

     در هنر فنگ شويي،‌ سرويس‌هاي بهداشتي مكان خصوصي هستند كه بايد در انجا احساس راحتي كنيم و قبل از اين كه به رختخواب رويم بايد براي روز بعد تميز و آماده باشند. اين مكان بايد كاركرد خوبي داشته باشد چون با تخليه‌ي دروني ما و همچنين مسائل مالي زندگي مان مرتبط است.images (5)

    داشتن نور خوب،‌ تهويه‌ي مناسب و حداقل وسائل كمك مي‌كند تا هواي خوبي در اين فضا جريان داشته باشد. همچنين خلوتي و سادگي اين فضا در فنگ شويي بسيار توصيه مي‌شود. سرويس بهداشتي مكاني است كه در اتنهاي شب قبل از رفتن به رختخواب به آنجا مي‌رويم و با خود خلوت مي‌كنيم و همين طور اولين جايي است كه هر روز صبح بعد از بيدار شدن به سراغ سرويس‌ بهداشتي مي‌رويم.

    از آنجا كه سرويس بهداشتي نمادي از هدر رفتن در فنگ‌شويي است بهتر است كه جايي دور از آشپزخانه قرار گيرد. خانه‌هاي امروزي طوري ساخته مي‌شوند كه هر روز بر تعداد سرويس‌هاي بهداشتي‌شان افزوده مي‌شود. هرچند اين مسئله يك امتياز محسوب شده ولي واقعيت آن است كه انرژي زيادي از خانه را به هدر مي‌دهد،‌ انرژي مثبتي كه در خانه در حركت است در راه آب‌ها به درون كشيده مي‌شوند و از آنجا كه آب با ثروت و فراواني مرتبط است بنابراين تعداد بيشتر توالت‌ها بر توان مالي ساكنين اثر بدي مي‌گذارد. داشتن گل‌هاي طبيعي زياد در منطقه‌ي آب،‌ اين خسارت را جبران مي‌كند و بدين منظور بسته نگه داشتن درب توالت از به هدر رفتن انرژي‌هاي مثبت خانه جلوگيري مي‌كند.

    گذاشتن يك آيينه‌ي بزرگ در توالت كمك مي‌كند تا خود را كش دهيد و انرژي منقبض درون خود را كمي كسترش دهيد. از گذاشتن آيينه‌هاي تكه تكه در توالت خودداري كنيد و همين طور آيينه‌هاي كوتاه و كوچك،‌ هر چه مي‌توانيد از آيينه‌هاي بزرگ‌تري استفاده كنيد چراكه آيينه‌هاي بزرگ افق ديد شما را گسترش مي‌دهد.

    مدرس و ابداع‌گر كارگاه‌هاي آموزشي هنر پالايش مكان و ذهن: مهتاب مراديان

     
  • جلسه ی دهم کارگاه بازیابی خلاقیت

    کمترین تلاش: 

    یکی از بهترین تمرین های شخصی که می توانیم داشته باشیم این است که به اجبار چیزی را نخواهیم، حتی برای تغییرات شخصی و رشد درونی نیز صبور باشیم. هرچه به زور بخواهیم  دیر یا زود ار دست می رود. تغییراتی که با صبر و حوصله ایجاد می شوند همیشه ماندگارترند. عچله کردن یکی از مانع های خلاقیت است که اگر سه گام به جلو حرکت کرده باشیم دو گام مجبوریم عقب نشینی کنیم. خیلی از اوقات ترس از دیر شدن و عقب ماندن از دیگران ما را به عجله کردن وامی دارد البته آنچه مسلم است آرامش درونی که از قرار ملاقات با هنرمند درون پیدا می کنیم کمک می کند تا کتر در معرض آن قرار گیریم. download

    موانع خلاقیت: 

    به آن موانع زهرآگین خلاقیت که هنوز چسبیده ایم اندکی تامل کنیم که دلیل چسبیدن ما به آنها چیست؟ اغلب توجیه ما از شاد نبودن و قربانی نشان دادن خودمان، دلیل خوبی برای حرکت نکردن در زندگی است. این گونه می توانیم در گذشته ماندن خودمان را برای دیگران توجیه کنیم و همیشه دلسوزانی غیرواقعی را دور خود جمع کنیم. احساس مورد ترحم واقع شدن، حس کاذب حمایت شدن را برای مان به ارمغان می آورد. سال هایی که به این منوال بگذرد چه روزهای طلایی را در زندگی از دست بدهیم.

    برگزیدن این موانع به معنی درجازدن است، به معنی خلاق نبودن است که می خواهیم فقط روزمره گی کنیم. تا به اینجای دوره، همه ی ما تجربه ی خلاق بودن و شادتر زیستن را داریم اما مسئله این است که خلاق بودن مسئولیت پذیری و تعهد می خواهد. مسئولیتی که هر روز گسترش می یابد و حواسمان را باید بیشتر جمع کنیم. بدیهی است که مراقبت از خودمان اولین مسئولیت است هرقدر بخواهیم خلاق تر باشیم باید بیشتر مراقبت کنیم.

    اعتیاد به کار:

    گاهی فرار از خلاقیت خود را به شکل اعتیاد به کار نشان می دهد. آنقدر سر خود را شلوغ می کنیم که فرصت دیدن نیازهای درونی خود را از دست بدهیم چرا که از تفریح کردن می هراسیم و اگر وقت مان به کاری غیر از کارهای جدی سپری شود احساس گناه می کنیم. احیانا در گذشته هر بار به کاری سرگرم کننده و لذت بخش مشغول بودیم مورد مواخذه و سرزنش قرار گرفتیم. حال که برای خودمان می توانیم وقت بگذاریم درون مان آن صداها و سرزنش ها نهیب می زند که به چه مشغولیم؟ چرا کاری مهم انجام نمی دهیم؟!

    بعید نیست که این بخش از دوره به خشکسالی برسیم و در نوشتن و انجام تمرین ها شک کنیم. دو دو تا چهارتای ذهن مان فعال شود و خیلی حوصله ی نوشتن نداشته باشیم. اما تازه از سطح داریم عبور می کنیم. اغلب شرکت کنندگان بعد از خواندن صفحات صبحگاهی به این نتیجه می رسند که چقدر نوشته هایشان سطحی بوده و در طول روز با این افکار سطحی زندگی کرده اند. دیدن این که اوضاع ذهنی و فکری مان چگونه بوده و بعد از این 9 هفته چه تغییراتی کرده ایم انگیزه ی خوبی برای ادامه دادن این راه هست. چرا که با صرف وقت کمی از اوضاع و احوال درون خود با خبر می شویم. دست پیدا کردن به درون کاری نیست که جند هفته ایی اتفاق بیفتد و نوشتن امن ترین روشی است که همه ی بزرگان توصیه کرده اند.

    مربی و برگزارکننده‌ی کارگاه آموزشی بازیابی خلاقیت: مهتاب مرادیان

     

  • جلسه ی نهم کارگاه بازیابی خلاقیت

    در نظر گرفتن موانع خلاقیت:

    بعد از چندین هفته واکاوی و تلاش برای خلاقانه زندگی کردن، درمی یابیم هنوز موانعی وجود دارد که مانع خلاقیت مان است. البته موانعی که عمقی تر و قدیمی تر هستند و غلبه بر آنها کار دشواری است. از شرکت کننده ها که پرسیده می شود اغلب اشاره به ترس از قضاوت شدن و کمال گرایی شان دارند، که هر دو چالش های جدیدی برایشان در بردارد انگار در این مرحله از دوره از رودر رو شدن با چالش های جدید خسته شده ایم و دلمان می خواد یک سر به سمت شادی حرکت کنیم. اما زندگی پیشین ما دست از سرمان برنمی دارد عادت های اشتباه و روابط مسموم که با خود و دیگران بنا نهاده ایم همه و همه یکی یکی سرک کشیده و منتظر تعیین تکلیف هستند. خدا کند در این برهه نخواهیم انکار رنج را پیشه گیریم وگرنه چندین قدم به عقب گام برمی داریم. images

    ترس از انجام کارهای خلاق:

    ریشه ی همه ی موانع باز هم ترس است ترس هایی به جا مانده از سال های قبل که در نهان مان رخنه کرده است. فقط انجام پیوسته ی تمرین ها این موانع را کنار می زند و ما را به پیش می راند. در این مرحله از دوره طبیعی است که چند گام به جلو رویم و دوباره چند گام به عقب بازگردیم. اما مصمم بودن ما تنها چاره ی کار است و مهمترین عامل پیش برنده، مهر و شفقتی است که با خود میتوانیم داشته باشیم.

    اگر کودکی سال ها در معرض بی توجهی قرار گیرد به زودی اعتماد نمی کند، هنرمند درون ما هم پس از 8 هفته تمرین، دست از همه ی ترس هایش برنمی دارد چرا که هنوز اعتماد کافی پیدا نکرده است. صبوری ما را می خواهد تا اعتمادش دوباره جلب شود. قرار ملاقات با هنرمند درون کمک می کند تا دولاره اعتمادش بازگردد

    اهداف واقعی:

    به دنبال یافتن اهدافی باشیم که به قول نویسنده دلمان را بلرزاند اگر همه چیز همان گونه پیش برورد که قبلا بوده دیگر این همه نوشتن و کاویدن فایده ایی ندارد. اهدافی برای خودمان پیدا کنیم که به چالش بکشاندمان. اهدافی که منجر به رشد شود و آنچه سالیان سال در نهانخانه ی قلب مان مخفی کرده ایم برملایش کنیم.

    رهایی از موانع خلاقیت به جای دور خود چرخیدن:

    دور خود چرخیدن یعنی اگر نوشتن صفحات صبحگاهی 20 دقیقه زمان می برده روزی که دور خود می چرخیم تا 45 دقیقه و یک ساعت هم زمان ببرد. همین اتفاق در لباس پوشیدن هم می تواند رخ دهد و وقت گیر باشد. یا در برنامه ریزی روزی که اجباری از بیرون نداریم و همه چیز دست خودمان است آنقدر تعلل کنیم کدام کار را انجام دهیم که ساعت های زیادی را از دست بدهیم. حس کلافگی و سردرگمی که بسیار سنگین و رخوت آلود است. روزی که دور خود می چرخیم از روحیه ی خوبی هم برخوردار نیستیم و مدام همه ی کارها را به تعویق می اندازیم.

    از جه کسی می توانم کمک بگیرم؟

    منیت خود را کنار بگذاریم و از کسی که می تواند در این راه یاری گرمان باشد کمک بخواهیم. البته حواسمان باشد که هیچ چیز را به زور نخواهیم هشیار باشیم که آن شخص حتما می تواند یاری گرمان باشد و در راه خلاقانه زیستن می تواند کمک شایانی کند. شاید این چند روز هم به ذهن خودمان رسیده ولی غرور و منیت مان اجازه ی کمک خواستن را نمی دهد.

    این هفته صفحات صبحگاهی خود را بخوانید از روز اولی که نوشتید یکی یکی بخوانید و نکات آن با ماژیک های رنگی خط بکشید. خود را بررسی کنید که از آغاز تا به الان چه کرده اید؟ چه افکاری در سر داشتید و کدام را توانستید محقق کنید. این آسان  ترین راه برای بازنگری خود است و البته شیوه ایی بسیار ملایم و بی خطر. هر جایی که لازم بود سوگواری کنید و هرجایی که باید برای اراده ی خود جشن می گرفتید شادی کنید و از هستی تشکر کنید.

    منتظر یادداشت هفته ی دهم باشید…

    مربی و برگزارکننده‌ی کارگاه آموزشی بازیابی خلاقیت: مهتاب مرادیان

     
  • جلسه‌ي هشتم كارگاه بازيابي خلاقيت

    تشويق خودمان:

    جا دارد بعد از جندين هفته‌ي پرفراز و نشيب به خودمان استراحتي تشويق گونه بدهيم البته به اين معني نيست كه نوشتن و قرار ملاقات با هنرمند درون را رها كنيم و به عادت‌هاي قبلي بازگرديم. منظور اين است كه بتوانيم به خودمان كادوي خوبي دهيم و تلاش خود را ارج نهيم. گاهي پيش مي‌آيد كه تشويق ديگران براي‌مان راحت‌تر از تشويق خودمان است. آشتي با درون نشانه‌ي سلامت روحي ماست وقتي خودمان را نوازش مي‌كنيم خلاقيت و آرامش درون‌مان بيشتر مي‌شود و با ديگران منعطف‌تر و مهربان‌تر خواهيم بود.

    ما براي خلاقيت و سرزندگي به نرمي اگاهانه‌ايي احتياج داريم كdownloadه فارغ از فضاي مسموم مورد عذاب قرار گرفتن است. انعطافي كه آگاهانه‌ايي كه پذيرش و درك همراه آن است. مي‌دانيم چه وقت عبور كنيم و چه وقت بر سر مواضع خود بايستيم. اين انعطاف خشم و باج گرفتن در ندارد بلكه به تمامي فضاي خلاقيت ما را تقويت مي‌كند.

    همنشيني با انسان‌هاي سالم و كنار گذاشتن نقش‌هاي مضر:

    اين بار كه در معرض رابطه‌ايي ناسالم قرار مي‌گيريد دقت كنيد چه احساسي در حين رابطه و پس از اتمام آن داريد؟ به زور يقين در يك رابطه‌ي ناسالم، مجبوريم نقش‌هايي را قبول كنيم كه با آن يكي نيستيم و به بد شدن حال دروني‌مان منجر مي‌شود.

    حال پس از يك رابطه‌ي سالم كه تجربه مي‌كنيد دقت داشته باشيد احساس‌هاي خود را يادداشت كيند و اثر آن را در روزهاي بعدي هم درنظر بگيريد. در يك رابطه‌ سالم مجبور به ايفاي نقش‌هاي اضافي نيستيد. خودتان و خواست‌هاي همگي ارزشمند هستند لازم نيست از افراد ديگر حرف بزنيد از خودتان و حال و احوال درونتان مي‌گوييد و از احوالات طرف مقابل هم مطلع مي‌شويد.

    اين هفته كاري كه مي‌كنيد ارتباط‌هاي سالم خود را گسترش دهيد و به برخي از ارتباط‌هاي ناسالم، مودبانه نه بگوييد.

    دردها به عنوان منبع انرژي:

    هر زمان نارحتي پيش امد به جاي چرا به خود چطور بگوييد و اوضاع را با دقت بررسي كنيد. دردها به ما كمك مي‌كند نقاط قابل بهبود خود را پيدا كنيم و براي اعتلاي درون خود وقت بگذاريم. به هنگام ناراحتي با افرادي كه هميشه حق را به ما مي‌دهند به گفتگو نپردازيم. ابتدا تلاش كنيم مشاهدات خود از چيزي كه پيش آمده بر روي كاغذ بياوريم. به جاي آنكه در ذهن‌مان به قضاوت خود و ديگران بپردازيم آنچه را واقغا اتفاق افتاده بنويسيم. اين كار هم به شناخت خودمان كمك مي‌كند و هم از خشم احتمالي جلوگيري مي‌كند.

    پركردن قالب به جاي گلايه با موفقيت‌هاي كوچك:

    به جاي گلايه كردن،‌هدف‌هاي كوچكي را برنامه‌ريزي كينم و رسيدگي به انها را در الويت كاري خود قرار دهيم. مسلم است بعد از هر موفقيت كوچكي كه به دست مي‌آوريم در برابر ناملايمات پيش آمده،‌اميدوارتر و خوش‌بين‌تر خواهيم بود. چرا كه با هر موقفيتي اعتماد به نفس مان افزايش پيدا مي‌كند و حال و احوال درون‌مان هر روز بهتر مي‌شود و مهمتر از همه ترس‌ها كنار مي‌رود و شهامت بيشتري براي خلاقيت خواهيم داشت. ما احتياج به سبك زندگي نويي داريم كه شاداب‌تر زندگي كنيم.

    مربی و برگزارکننده‌ی کارگاه آموزشی بازیابی خلاقیت: مهتاب مرادیان

  • فنگ شویی چیست؟ (18)

     فنگ شويي در اتاق خواب:

    اتاق خواب در فنگ شويي يكي از مكان‌هايي است كه حساسيت نسبت زيادي به آن وجود دارد چرا كه در انتهاي روز به آنجا پناه مي‌بريم و قرار است مكاني به دور از استرس و دنياي كاري بيرون باشد. بايد خلوتگاهي براي استراحت عميق و تازه شدن باشد. download (7)

    بيشتر مردم متوجه اين امر شده‌اند كه اطلاعات زياد و كار زياد زندگي امروزي چيزي جز استرس‌هاي مداوم و طولاني مدت نداشته است اين بدان معني است آنچه در انتهاي روز به آن احتياج داريم مكاني محرك و پرجاذبه نيست بلكه مكاني براي آرامش گرفتن است. يكي از بهترين هدايايي كه به خود مي‌توانيد بدهيد اتاق خوابي مقدس با حداقل چيزها تا چشم و ذهن‌تان آسايش يابد.

    چه مواردي را براي اتاق خواب خود در نظر بگيريم؟

    ايده‌آل اين است كه در اتاق خوابي كوچك بخوابيد جايي كه انرژي متراكم و ساكن است هرچه كيفيت خواب شما را پايين مي‌آورد از اتاق خود دور كنيد. همه‌ي لباس‌هايي را كه در طول روز مي‌پوشيد انرژي جهان بيرون را با خود حمل مي‌كند هرچند هميشه پيدا كردن مكاني جداگانه براي گذاشتن لباس‌ها كاري دشوار است، حداقل كاري كه مي‌توان كرد اين است كه دوباره چيدمان كنيد و از نو بچينيد طوري كه فضاي روز و شب چيدمان اتاق‌تان كمي فرق داشته باشد. يعني روزها براي اين مهيا باشد كه آماده شويد و سركار برويد و شب‌ها تبديل به مكاني آرام و دنج شود تا خوب استراحت كنيد. موقعيت و چيدمان اتاق خواب شما تاثير زيادي بر سلامت شما دارد اين كه صبح‌ها چقدر سرحال از رختخواب بيرون مي‌آييد همه بسته به كيفيت خواب شما در شب دارد.

    كدام اتاق را به عنوان اتاق خواب در نظر بگيريم؟

    اتاق خواب اصلي بهتر است در قسمت پشتي خانه واقع شده باشد و در آپارتمان‌ها نزديك درب ورود نباشد. در واقع در مكان‌هايي كه رد و بدل انرژي زياد است مناسب اتاق خواب نيست. وقتي به خانه‌ي جديدي نقل مكان مي‌كنيد تلاش كنيد در همه‌ي اتاق‌ها يك بار بخوابيد و ببينيد در كدام يك راحت هستيد. در آپارتمان‌ها اتاق خواب را نزديك راهروهاي پر رفت و آمد انتخاب نكيند.

    مهمترين خصيصه‌ي اتاق خواب راحتي آن است تا بزرگ بودنش. گوشه‌ها و راهروها در اتاق نشينمن بيشتر كاربرد دارد تا در يك اتاق خواب.

    چيدمان وسايل در اتاق خواب:

    اول از همه مطمئن شويد هيچ وسيله‌ي اضافه‌اي در اتاق‌تان نيست توصيه مي‌كنم پيش از طراحي يك دوره‌ي پالايش مكان بگذرانيد يا حداقل كتاب طراحي نظم را بخوانيد و اجرا كنيد. آيينه و دستگاه‌هاي الكترونيكي و عكس‌هاي شلوغ و رنگي مناسب اين فضا نيست. اگر اتاق خواب‌تان بزرگ است سعي نكنيد با مبلمان اضافه آنجا را پركنيد.

    جاي تخت را در خط ورودي قرار ندهيد چون هنگامي كه دراز مي‌كشيد تمام انرژي بدن شما از در خارج مي‌شود بهتر است جاي تخت را پشت به يك ديوار انتخاب كنيد تا پنجره و فضاي باز. تخت را زير تير آهن يا بتون ساختمان قرار ندهيد. از تخت‌هاي فلزي خودداري كنيد و از وسايل طبيعي استفاده كنيد. بالش‌ها و تشك خود را حداقل هر 10 سال عوض كنيد. اگر مايل به مطالعه كنار تخت‌تان هستيد فقط يك يا دو كتاب را كنار تخت خود قرار دهيد و بقيه‌ي كتاب‌ها يا مجله‌هاي خود را به كتابخانه منتقل كنيد.

    مربي و ابداع‌گر كارگاه‌هاي آموزشي هنر پالايش مكان و ذهن: مهتاب مراديان